New Commision: Tempahan Cover dan Profile Pitcure Facebook

Author:asnawi hassim | Date:11/27/2013 | 3 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum,

RM20, kalau ada illustration RM30 pertambahan item2 lain juga akan dikenakan cas.

Boleh lihat disini senarai tempahan lain >CLIK<
COPYRIGHT© Belog AsnawiHassim
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan melalui
Email : asnawihassim88@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/AsnawisBlog

BIG HOLIDAYS GIVEAWAY by ASNAWI HASSIM

Author:asnawi hassim | Date:11/11/2013 | 102 000 je yang komen! v.v |
TAMAT!


Syarat-Syarat:
Haruslah Warga Negara Malaysia Sahaja
Para sponsorpun digalakkan join >_<
1.Follow/Like/Click mengikut syarat-syarat sponsor yang tertera dibawah:
FOLLOW BLOG:  untuk memudahkan anda follow click right dan click open link in new tab
Asnawi Hassim | Alia Rosli | Adam Faiz | Wanie | Nur SyazliaIzzah Alyah | Green leaf | ZakieAzid | HidayahSuhailee | SimpleSyara | AinRahman | Munirah Rahman

FOLLOW TWITTER: *Kalau ada
  

LIKE PAGE & FOLLOW GOOGLE +:





CLICK:
http://ph.sharings.cc/p/cxqH | http://ph.sharings.cc/p/cxs9 |
http://curium-cr.com/share/my/3838/4852242 | http://curium-cr.com/share/my/3838/4852268 |

2.Buat satu enty bertajuk 'BIG HOLIDAYS GIVEAWAY by ASNAWI HASSIM'
*nak buat entry copy paste je code bawah ni >_< . credit mia liana




3.Tinggalkan link entry Giveaway dekat komen sahaja.

Pemilihan pemenang bagi T-shirt Running Man dan Personal custom tshirt mengikut TOP REFERRAL, bagi Fridge magnet,Niqaab,Hadiah misteri,Doodle,Kawaii Doodle,Topup RM10,Topup RM5,Topup RM5 ,Review blog,Cash RM5,Full edit blog mengunakan RANDOM.

BANYAK SYARAT KENA BUAT? TENGOK HADIAH BANYAK KE IDAK >_<

SENARAI HADIAH
  • T-shirt Running Man x1 by Tshirt Express - Custom design
  • Personal custom tshirt x1 Tshirt Express - Custom design
  • Fridge magnet x1 by Adam Faiz
  • Niqaab x1 by Wanie
  • Hadiah misteri x3 by SimpleSyara
  • Keychain x1 by Ain Rahman
  • Topup RM10 x1 by Green leaf
  • Topup RM5 x2 by Hidayah Suhailee
  • Topup RM5 x2 by Izzah Alyah
  • Doodle x2 by Alia Rosli
  • Kawaii Doodle x2 by Zakie Azid
  • Cash RM5 x2 by Munirah Rahman
  • Full edit blog x1 by Ain Rahman
  • Review blog x2 by Nur Syazlia
TARIKH TUTUP
30/11/2013 

PENGUMUMAN PEMENANG
1/12/2013

New Commision: AsnawiHassim Font

Author:asnawi hassim | Date:11/06/2013 | 3 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum. harini Asnawi buat new commision yang ramai tanya mcam mana buat,macam cantik je, macam comel je :D ada yang tanya takda buat tempahan ke? OMG masyukk ohh kalau macam tu Asnawi buatlah, sebab ramai request. tapi sedap-sedap je bagi nama font sendiri

Click >SINI<
COPYRIGHT© Belog AsnawiHassim

Kepada yang berminat boleh membuat tempahan melalui

Email : asnawihassim88@gmail.com






Tips jaga kulit muka dari serangan jerawat

Author:asnawi hassim | Date:11/06/2013 | 3 000 je yang komen! v.v |

Assalamualaikum, harini Asnawi nak share satu tips yang sangat beguna, agaknyalah untuk kesihatan jugak ;) halang muka dari serangan jerawat,bintik-bintik hitam,minyak dan lain-lain. tips ni Asnawi dapat tau serba sedikit tentang2 nak jaga kulit ni, Asnawi bukan ya pro sngat. nilah ada beberapa point yang korang kena buat kalau nak jaga.


  1. MINUM AIR MINERAL BANYAK-BANYAK!
Minum mineral banyak-banyak, sebab dalam mineral atau kata lain nya air masak iaitu H20, korang minum lepas makan,lepas bangun tidur,lepas buat kerja berpeluh wtevr lah tapi kena minum ;)

    2.JANGAN SELALU PEGANG FACE AWAK!

Jangan pegang muka sebab kat tngan kita ni kite tak tau ada bacteria ke idak, tak konfem bersih, bukan jangan pegang , jangan selalu pengang maksud Asnawi, okay?

    3.JANGAN PICIT JERAWAT COMEL KAT MUKA TU!

Okay, jangan picit jerawat yang abru tumbuh kat muka , turutama remaja mcam Asnawi yang akan bnyak jerawat :0 , takkan bnyak kalau jaga betul2.

   4.BERJAGA-JAGA APABILA BERSYAMPU

Sebab kalau korang tengah bersyampu, nak bilas nntikan buih2 tu meleleh ke muka, dia akan menyebabkan muka kornag berminyak! ayokk, haha so nak selesaikan, bila korang nak bilas korang pandang atas shower dari atas nanti buih tu meleh ke belakang di rambut ;)

   5.BERJAGA-JAGA BILA TIDUR ATAS BANTAL!

Berjaga-jaga kepala korang masa tidur, muka korang tak boleh mereng ,muka kena bantal akan menyebabkan ada jerawat! sebab bantal yang kita guna tu belum tentu bersih, kalau dah kena tindih je bantal tu dgn muke kita ,habis lah.Jadi caranya masa nak tidur muka ke atas,tapi kalau masa korang dah tidur muka kat bantal jugak taktaulah ,nak buat mcam mna xD.

   6.PAKAI PENCUCI MUKA ANDA

Hendaklah pakai pencuci muka! dan Asnawi nasihatkan jangn hari2 guna pencuci yang ada scrub, dia boleh calarkan jerawat, dan merebak.

   7. KENA BERSENAM

Akhir sekali korang kena senam bnyak2, dia bukan muka je jantik tapi kesiahatan pun terjaga ;)

Sampai sini saja post ni, kalau ada silap cakap minta tegur ;) sharing is caring Assalamualaikum.

Tempahan Illustration CikNad Nadia

Author:asnawi hassim | Date:11/05/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Tempahan request illustration couple oleh CikNad Nadia ^_^
Click SINI untuk detail lagi.

COPYRIGHT© Belog AsnawiHassim
Kepada yang berminat boleh membuat tempahan melalui
Email : asnawihassim88@gmail.com

Pencarian Sponsor

Author:asnawi hassim | Date:11/04/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum, apa khabar semua! >_<  cuti semakin dekat, jadii Asnawi bercadang nak buat Giveaway! dah lama tak buat Giveaway, hehe Asnawi sedang mencari sponsor untuk GA yg akan datang ini. ciri-ciri untuk join jadi sponsor GA ni, lihat dibwah


Asnawi sedang mencari sponsor yang mensponsorkan barang-barang blog,pakaian,topup,novel dan lain-lain, Anda boleh rujuk contoh barangan sponsor seperti dibawah :

TOPUP
  • RM5/RM10 dan topup harga lain (hanya 3 orang dicari!) tinggal seorng lagi*
ITEM BLOG
  • Doodle/Edit full blog dan lain-lain
  • Review blog 
ITEM LAIN
  • Baju/Shawl/Dress dan lain-lain pakaian
  • Aksesori
  • Novel atau buku
  • keychain
  • Dan Lain-lain
Jika berminat boleh Inbox Asnawi di Page:

Dan hantarkan detail ini:
Nama: 
Barang untuk disponsor:
untuk berapa orang:
Syarat-syarat:
(Kalau syarat ingin click link,hanya 2 link sahaja :D)

Apa faedah aabila anda menjadi sponsor?
  • Trafik blog anda menigkat!
  • Followers anda juga meningkat 
  • likers fanpage anda akan naik.
JADI APA TUNGGU LAGI? INBOX CEPAT :)

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...