Cara atasi masalah tidur dalam kelas

Author:asnawi hassim | Date:9/03/2013 | 4 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum, harini Asnawi nak share kat kawan semua cara untuk atasi masalah tidur dalam kelas, kebanyakkan yang tidur dalam kelas ini budak-budak asrama, haha jangan tipu lah yang duduk tu, sebab Asnawi pernha lalui masa form 1, puncanye selalu tidur lewat malam. hahu kat sini ade 4 cara sahaja


1.Tidur Awal
Kamu kena tidur awal jangan selalu nak overnite je, haha dalam sehari kita kena tidur kira-kira 5-8 jam.

2.Minum air masak
Air masak kamu kena minum banyak dalam harian, ini faktor utama sebab ngantuk.

3.Makan gula-gula
Sebenarye tidak dibenarkan makan dalam kelas, gula2 sume nih, tapi kena cover la, jangan kunyak , cer kemam hisap je, nak beli pun jangan perisa strawbery gitu, beliy ang HACKS haha Hanya Aku Cinta Kau Seorang, merepek.

4.Senam Ringan
Sebelum tunggu cikgu masuk kelas tuh, cer senam sikit, geleng kepala semuar tu, mcm selalu kita buat pagi2 tu, jangan sampai bukak lagu poco-poco sudah, haha

Sharing is caring Assalamualaikum :)

4 comments:

Adam Faiz said...

Nice sharing (^.^)

tiey smilez said...

Tapi cara yang terbaik nak hilangkan mengantuk adalah minum air.

So pastikan setiap hari ke kelas sila bawa botol air sebesar mungkin.

#Lecturer Tiey sarankan dan Tiey selalu amalkan :)

mth3 said...

hmm, bawa air sebotol untuk oksigen kepada minda

Ain Syima said...

stakat ni penat mcm mana pun tak pernah tido dlm kelas . . Kalau tak tidur lgsg mlm pun msti xkn tdo dlm kelas . . knp tah mata ssh betul nak lelap dlm kelas ni . . hee . . tapi sejak skula smpai laa sekarang slalu bawak air masak . . btw, nice tips :)

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...