Buang Tahi Lalat

Author:asnawi hassim | Date:5/08/2013 | 1 000 je yang komen! v.v |
Assalmualaikum . Heyy , tak tahu kenapa jari Asnawi nih nak menaip dari tadi malam nih . Asnawi nak bagi petua hari ini ! petua ? bukan blog freebies ke ? memang lah , tapi Asnawi nak la share benda yang lain . okeh ? okeh , ha ? ape petua dia ? HAHA sabar-sabar . Buang Tahi lalat . okeh selalu Asnawi terjah blog orang , Asnawi tak tahu diorng betul buang tahi lalat . *ke diorang maen update sahaja ? Asnawi bukan nak ckap diorng ini ini kan ? okeh sebelum kita mula , sebenarya Asnawi memang da buat PETUA ini , hasil ye Berjaya , Asnawi Happy Gilaa mase hilang tu . okeh step pertama .


  1. Korang suma kena ada bahan2 dia , okeh bahan2 dia adalah :

Sabun Basuh baju
kapur sirih
2) Okeh , step dua , korang amibil secubit sabun pencuci & Kapur sirih . letak didalam sudu plastik . dan titiskan air sedikit (gaulkan dia-sehingga menjadi macam bedak sejuk)

3)Ambil pencungkil gigi ,dan cucuk sedikit di tahi lalat kornag .

4)Ambil cotton bud , ambil sedikit bahan yang korang gaulkan tu , tonyoh2 kat tahi lalat korang . okeh ?
Kalau korang rasa pedih dipersila kan GEMBIRA , kerana ia menjadi !

(Tunggu tahi lalat tu betul-etul kering , dia akan tercabut nanti /bayangkan :bila tahi lalat tu kering dia macam kudis yang boleh dikopek tu )


Amaran !

Jangan sampai Adunan yang korang buat tadi terkena mata .
Jangan jadi tangan gatal cuba kopek jerawat tahi lalat korang tu .



1 comment:

cik kiera said...

menjadikah ? Nak cuba laa . huhuhu

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...