Cute Icon #1

Author:asnawi hassim | Date:5/30/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum .
tengah buat ape ? haha kenapa Asnawi tanya , da tentu la tengah baca post Asnawi ni .
Bosan menjelma bila cuti panjang , takde ape yang Asnawi lakukan . ahha skema ayat kaw Asnawi .
Asnawi saja suka-suka na buat freebies . asik adap laptop jenih . komen ye :)

 

http://i.imgur.com/cra4NHx.png


  http://i.imgur.com/Y8h0i1L.png


http://i.imgur.com/iEo5Q7U.png


http://i.imgur.com/wsJh28D.png


http://i.imgur.com/2i7fPsl.png




Click semua hati ini , korang pemurah !


             




Akademi Fantasia 2013 !

Author:asnawi hassim | Date:5/28/2013 | 2 000 je yang komen! v.v |

Assalamualaikum , Haii semua , sudah makan ? Haii , Asnawi tak penat ke hah ? Tengah hari panas-panas mcm nih kalau keluar mesti hitam , haha -.- okeh , nak cita nih . tadi Asnawi tengah tgok TV , cerita ntah ape nama tu , patu mase iklan TV tu , ade iklan AKADEMI FANTASIA 2013 , Asnawi pun buat muka dengn takde perasaan tetiba tersenyum , sebab teruja gila tengok iklan dia , Simbol AF pun sudah tukar , *mcam exited sngat jea aku nih* haha , Rasa mcam nak masuk ,Cehh tapi suara mcm aku nih nak masuk ? harammm . ala aku baru budak lagi , budak ke ? 

Ade jugak cerita yang best kat televios tu , kalau tak semua pelik-pelik , mesting rating cerita tu tak naik , haha aku kutuk pulak , cuba aku buat ? *ntah pape* ._.

Hah lagi satu Sesiapa yang belum join GA Asnawi , tolong join ok ? Click SINI jangan la pandang rendah . kalau followers Asnawi sikit pastu buat GA , nanti orang cakap 'Eley ,ntah betoi ke bagi hadiah nih' *bukan kornag yang comel tu* , haha bodek nampak . Asnawi betul la bagi hadiah tu .

Sampai sini sahaja entr kali nih , Bubye :*

                                                     
                                                                                                        Click semua hati ini , korang pemurah !

             





Segmen :Saya nak tambah Followers

Author:asnawi hassim | Date:5/26/2013 | 3 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum .

klik banner untuk join
Bismillah..
sebenanrnya,dah lama tidak membuat segmen memandangkan segmen sebelum ini agak kurang mendapat sambutan.Namun aku harap kali ini dapat sambutan dan supporters dari rakan-rakan semua!
SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
Tujuannya:adalah untuk menambahkan bilangan followers(rakan2 )dan meningkatkan traffic blog:)
untuk yang ingin join :
  1. follow blog JIAKREATIFELT ok
  2. add aku di google +
  3. Buat tajuk entry : SEGMEN :SAYA NAK TAMBAH FOLLOWERS
  4. Tinggalkan link entry korang di kotak komen aku

TARIKH TAMAT PADA 31 MEI 2013
JOM JOIN SEMUA~!...^_______^

Harap2 saya join Segment ini , followers ya bertamabh dari sebelum ini .


Click semua hati ini , korang pemurah !


             





Giveaway : Saya suka Photobooth Props

Author:asnawi hassim | Date:5/17/2013 | 56 000 je yang komen! v.v |
TAMAT!

Assalamualaikum .
Sticky post untill 29th June 2013 , wuhuu First time buat Giveaway . 

{  http://i.imgur.com/zy3iqPP.jpg  }

Asnawi anjurkan Giveaway ini 18th May - 29th July
sebelum korang sume join ,Like gambar INI . Thanks :) muahh

TERM AND CONDITION TO JOIN

1.Ikut syarat ini untuk mendapatkan giveway yg comel-comel untuk any event such as Wedding, Birthday Party, Reunion or Capture your photos with PHOTOBOOTH PROPS .
-Warga negara Malaysia (Senang untuk pos HADIAH)

2. Buat satu entry yg bertajuk "Giveaway : Saya suka Photobooth Props" letak banner diatas dan link kan dia di entry ini ,Pemenang akan dikira melalui  blog yang KEMAS, LOADING LAJU dan RANDOM.ORG

3.TAG kawan2 minimem 4 orang , mereka kena tahu yang mereka diTAG ,baru meriah Giveaway ni ! :D 

4. Copy link post korang tersebut dan paste pada "Comment" di entry ini sahaja .

5.Follow owner blog . click JOIN THIS SITE di sidebar . *

LIKE & FOLLOW SPONSOR PAGE*


KLIK IKLAN DIBAWAH*


             


Tunggu Loading hingga habis , Jujur okeh ? Duit nak hantar hadiah korang jugak :3



 HADIAH PEMENANG

(3 pemenang sahaja yang dicari ), pemenang boleh request photobooth prob ikut cita rasa dengan menukar TEXT , COLOUR or etc . Sponsor by WeddingExpressProps


HADIAH PEMENANG : SATU SET PHOTOBOOTH PROP !





p/s : Gambar diatas tidak di pasang dngan STICK , boleh rujuk di page :WeddingExpressProps untuk ketahui dengan lebih lanjut .

TAMAT 29th June 2013 / 12.00 malam 11.00 malam

Note : Jangan delete post sehingga Giveaway belum tamat .


Please check link awak /jika tiada beri tahu di cbox .

TAMAT!

Giveaway Kiyomi Teddy Store by Norsyuhada

Author:asnawi hassim | Date:5/14/2013 | 3 000 je yang komen! v.v |

Assalamualikum . Haii semua , harini Asnawi nak buat GA Kiyomi Teddy Store by Norsyuhada Binti Johan ,
Hadiah Teddy Bear besar woo , haha , kenapa ? kekok ke ? lelaki nak teddy bear , haha . nak jugak , nak jugak *gedik* hehe . Click banner atas untuk join , okeh ?

#Kawan yang saya tag Aiesya Fendie :D




Tips Diet

Author:asnawi hassim | Date:5/13/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |

Assalamualikum .
Apa pilihan anda. Kurus atau gemuk? Pada saya, nak kuruskan badan ni, takde la susah mana. Kalau boleh buat 2 perkara ini, insyaAllah boleh kurangkan berat badan dengan cepat.

1. Kurangkan makan nasi & makanan berlemak. Cuba amalkan makan roti yang ada bijirin bagi menggantikan nasi.
2. Buat exercise keluarkan peluh sekurang2nya 30 minit setiap hari. Paling baik ialah ‘jogging’ atau berenang.

Tapi apabila saya beritahu tips ini, semua mengamuk. Mereka kata, kalau tips tu, kalau tak tanya saya pun diorang dah memang sedia maklum.

Saya jawab balik. Memang itulah tips asas yang perlu korang amalkan. Kalau itu korang takleh nak buat, macammana nak kurus. Cakap banyak tak guna. Ada banyak ilmu dan tahu banyak tips pun tak guna kalau kita tak amal. Korang cari la banyak mana tips sekalipun, tapi kalau korang tak praktikkan atau amalkan apa yang disarankan, jangan harap dapat hasil. Itu nasihat saya pada diorang.

Apa-apa pun, bagi memenuhi permintaan mereka yang selalu bertanya tentang petua atau tips nak kuruskan badan tu. Saya sarankan untuk amalkan tips diet kuruskan badan seperti dibawah ini.

* Amalkan Makan Malam Sebelum Jam Tujuh Malam. Elakkan Mengambil Makanan Yang Berat Kerana Kadar Metabolisme Yang Rendah Pada Waktu Malam Akan Menyebabkan Makanan Disimpan Sebagai Lemak.

* Jangan Mudah Terpedaya Iklan-iklan Merampingkan Badan Atau Produk-produk Pil Kurus. Kebanyakkannya Indah Khabar Dari Rupa. Duit Habis, Badan Tetap Juga Naik.

* Dapatkan Nasihat Doktor Sebelum Membuat Keputusan Membeli Produk Diet Yang Banyak Terdapat Di Pasaran Dan Farmasi. Pandangan Doktor Adalah Lebih Selamat.

* Turun 1 Kg Sebulan Secara Tetap Adalah Lebih Baik Daripada Turun Berat Badan Secara Drastik Dan Mendadak. Ini Boleh Mengganggu Kesihatan Dan Kemungkinan Berat Badan Anda Akan Naik Secara Mendadak Pula.

Diet Sihat

* Rajinkan Diri Melakukan Senaman Seperti Sit-up. Jika Mampu, Berkunjunglah Ke Jim Berdekatan. Senaman Membentuk Otot Yang Sihat Dapat Membakar Lemak.

* Positifkan Diri. Buatlah Target Badan Yang Realistik Dan Perancangan Yang Sesuai. Jangan Memaksa Diri Mencapai Perkara Yang Tidak Logik Dalam Masa Yang Singkat.

* Jangan Asyik Menimbang Berat Badan. Anda Akan Kecewa Jika Masih Tiada Perubahan. Cara Paling Fleksibel Ialah Menimbang Berat Badan Tidak Lebih Sekali Dalam Seminggu.

* Beri Penghargaan Untuk Diri Sendiri. Beri Ganjaran Pada Diri Sendiri Jika Matlamat Tercapai. Contohnya, Makan Satu Bar Coklat Yang Sedap. Jangan Risau…

Sesekali Tidak Mengapa. Sekian, selamat mempraktikkannya…

Cradit by : anizyn

Click semua hati ini , korang pemurah !


             




Scrollbar

Author:asnawi hassim | Date:5/13/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum , haii ! lala *baru balik sekolah* haha , harini asnawi nak bagi tutorial tukar Scroll bar mcam Asnawi , wuhuuu ~ tengok gambarbawah nih .


Macam ini ? okeh first korang copy code dibawah ni .




Then korang paste kat bawah 'body {'
Preview dulu , takut tak jadi pula , haha . background korang cari la sendiri

Note : Korang boleh tukar colour-colour bar dia tu . 
boleh ambil di bawha nih
tinggalkan komen ,okeh ?


Click semua hati ini , korang pemurah !


             




Textareas

Author:asnawi hassim | Date:5/12/2013 | 1 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum , Haii , harini nak share korang satu tuto , nak kata Blockquote , tak jugak .
tapi dia mcamm . isi code biar orang boleh copy macam Banner Asnawi , okeh ?
tinggalkan komen okeh ?


Style 1
<textarea cols="20" rows="5" style="height: 84px; margin: 2px; width: 181px;" wrap="hard"> As you can see many times word wrapping is often the desired look for your textareas. Since it makes everything nice and easy to read and preserves line breaks.
</textarea></center>
<center>

Style 2
<textarea  name="myTextArea" cols="45" rows="5">Please limit your response to 500 characters.</textarea><br />

Style 3
<textarea cols="40" name="myTextArea" rows="2">Please limit your response to 200 characters.</textarea><br /><br /></center>

Okeh , sebenarnya size setiap style boleh ditukar ikut suka korang semua
dan perhatikan style 2 dan 3 berbeza dari style 1 . 2,3 tiada scroll bar , btw tinggalkan komen okeh ? muahh

Click semua hati ini , korang pemurah !


             




Petua Putihkan Gigi

Author:asnawi hassim | Date:5/11/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum . haii , pada hari Ahad 12/5/2013 ini , Asnawi nak share petua putihkan gigi , 
Haha , Kenapa Asnawi share petua nih ? saja-saja . Asnawi pun pernah buat, haha
*Jangan kata gigi Asnawi ni tak putih* -_- haha , jom kita mulakan .

  1. First , korang gosok gigi berapa kali sehari ? 3 , 4 , 5 ? tak kisah la , jagan tak gosok gigi ! ,okeh ?
    ,korang mula-mula gosok gigi seperti biasa jea , cuma ada satu benda nih korang kena gosok kat gigi sekali . benda yea adalah (Serbuk Penaik) .
  2. Korang gosok jea sekali dengan serbuk penaik tu , konfem putih , kena amalkan la , kalau malas tak ada hasil . 2,4 minggu mcm tu tgok lah hasil dia .

    Bubye , Creadit by Google .

Buang Tahi Lalat

Author:asnawi hassim | Date:5/08/2013 | 1 000 je yang komen! v.v |
Assalmualaikum . Heyy , tak tahu kenapa jari Asnawi nih nak menaip dari tadi malam nih . Asnawi nak bagi petua hari ini ! petua ? bukan blog freebies ke ? memang lah , tapi Asnawi nak la share benda yang lain . okeh ? okeh , ha ? ape petua dia ? HAHA sabar-sabar . Buang Tahi lalat . okeh selalu Asnawi terjah blog orang , Asnawi tak tahu diorng betul buang tahi lalat . *ke diorang maen update sahaja ? Asnawi bukan nak ckap diorng ini ini kan ? okeh sebelum kita mula , sebenarya Asnawi memang da buat PETUA ini , hasil ye Berjaya , Asnawi Happy Gilaa mase hilang tu . okeh step pertama .


  1. Korang suma kena ada bahan2 dia , okeh bahan2 dia adalah :

Sabun Basuh baju
kapur sirih
2) Okeh , step dua , korang amibil secubit sabun pencuci & Kapur sirih . letak didalam sudu plastik . dan titiskan air sedikit (gaulkan dia-sehingga menjadi macam bedak sejuk)

3)Ambil pencungkil gigi ,dan cucuk sedikit di tahi lalat kornag .

4)Ambil cotton bud , ambil sedikit bahan yang korang gaulkan tu , tonyoh2 kat tahi lalat korang . okeh ?
Kalau korang rasa pedih dipersila kan GEMBIRA , kerana ia menjadi !

(Tunggu tahi lalat tu betul-etul kering , dia akan tercabut nanti /bayangkan :bila tahi lalat tu kering dia macam kudis yang boleh dikopek tu )


Amaran !

Jangan sampai Adunan yang korang buat tadi terkena mata .
Jangan jadi tangan gatal cuba kopek jerawat tahi lalat korang tu .



Jom Tolong Asnawi Hassim

Author:asnawi hassim | Date:5/08/2013 | 0 000 je yang komen! v.v |
Assalamualaikum ! Haii kamu semua ! lama da tak update blog , da bersawang blog nih . 
*Tengah bersihkan* , Ha ! harini Asnawi mintak tolong nih , what ? okeh , Asnawi mintak satu benda sahaaja , sebenarya Asnawi ada join contest Miraa Hussin , Asnawi sedang berjoin lah nih . Tolong Asnawi okeh ?


 Korang Follow Facebook Miraa Hussin

 Pastu Like gambar INI


Mudah kan ? Pleaseee , Thankiuu :D

Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A

Author:asnawi hassim | Date:5/06/2013 | 17 000 je yang komen! v.v |

Jumlah Followers Asnawi : 34


Sikitt meh Followers Asnawi :( , sebab tu Asnawi join Sengmen NADIA ! :) 
Langkah2 Nadia saya da buat .





ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...